martes, 15 de abril de 2014

ALITAS DE POLLO CON PATATAS Y CHAMPIÑONES / ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С КАРТОФИ И ГЪБИ

















Esta receta es "propiedad" de mi madre y siempre triunfa :)

INGREDIENTES (4-6 personas):

1 kg alitas de pollo
300 g champiñones fileteados
4-6 patatas medianas
aceite, sal

PREPARACIÓN:

Lavamos las alitas y las partimos en dos separando el muslito de la parte más
huesuda. Freímos con un poco de aceite en una sartén grande y honda a fuego
medio-fuerte.
Cuando estén doradas, añadimos las patatas troceadas y los champiñones.
Sazonamos y removemos de vez en cuando, procurando que las alitas permanezcan
por encima. Si tenéis tapa para la sartén podéis tapar hasta que las patatas se ablanden
y luego retirarla y terminar de freír.
Que os aproveche ;)


Тази рецепта е "собственост" на майка ми и винаги има голям успех :)

ПРОДУКТИ (4-6 порции):

1 кг пилешки крилца
300 гр гъби, нарязани на филийки
4-6 средно големи картофа
олио, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистваме и измиваме крилцата и ги разрязваме на две, отделяйки бутчето
от по-кокалестата част. Изпържваме ги с малко олио в широк и дълбок тиган
на средно силен огън.
Като се зачервят, добавяме нарязаните на дребни кубчета картофи и гъбите.
Посоляваме и разбъркваме от време на време, като при разбъркването се
стремим крилцата да остават отгоре. Ако имате подходящ капак, може да
захлупите тигана докато поомекнат картофите, а след това го отстранете и
пържете, докато се позачервят.
Да ви е сладко ;)




No hay comentarios:

Publicar un comentario