martes, 15 de abril de 2014
ALITAS DE POLLO CON PATATAS Y CHAMPIÑONES / ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С КАРТОФИ И ГЪБИ
Esta receta es "propiedad" de mi madre y siempre triunfa :)
INGREDIENTES (4-6 personas):
1 kg alitas de pollo
300 g champiñones fileteados
4-6 patatas medianas
aceite, sal
PREPARACIÓN:
Lavamos las alitas y las partimos en dos separando el muslito de la parte más
huesuda. Freímos con un poco de aceite en una sartén grande y honda a fuego
medio-fuerte.
Cuando estén doradas, añadimos las patatas troceadas y los champiñones.
Sazonamos y removemos de vez en cuando, procurando que las alitas permanezcan
por encima. Si tenéis tapa para la sartén podéis tapar hasta que las patatas se ablanden
y luego retirarla y terminar de freír.
Que os aproveche ;)
Тази рецепта е "собственост" на майка ми и винаги има голям успех :)
ПРОДУКТИ (4-6 порции):
1 кг пилешки крилца
300 гр гъби, нарязани на филийки
4-6 средно големи картофа
олио, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме и измиваме крилцата и ги разрязваме на две, отделяйки бутчето
от по-кокалестата част. Изпържваме ги с малко олио в широк и дълбок тиган
на средно силен огън.
Като се зачервят, добавяме нарязаните на дребни кубчета картофи и гъбите.
Посоляваме и разбъркваме от време на време, като при разбъркването се
стремим крилцата да остават отгоре. Ако имате подходящ капак, може да
захлупите тигана докато поомекнат картофите, а след това го отстранете и
пържете, докато се позачервят.
Да ви е сладко ;)
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario