viernes, 28 de marzo de 2014

CREMA DE CALABAZA Y ZANAHORIA / КРЕМ-СУПА ОТ ТИКВА И МОРКОВИ


















INGREDIENTES:

1 puerro
1 kg de calabaza
3-4 zanahorias
agua, aceite de oliva, pimienta blanca, sal

PREPARACIÓN:

Picamos el puerro y lo rehogamos en la olla rápida con un chorro de aceite. Añadimos la calabaza y las zanahorias limpias y troceadas. Les damos un par de vueltas, salpimentamos, añadimos medio vasito de agua y cerramos la olla. Cuando empiece a hervir dejamos unos 5 minutos más y retiramos.
Enfriamos un poco la olla bajo el chorro de agua fría, trituramos y emplatamos.
La crema se sirve caliente y se puede acompañar con un poco de queso o picatostes de pan.


ПРОДУКТИ:

1 стрък праз
1 кг тиква
3-4 моркова
вода, зехтин (олио), бял пипер, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме на ситно праза и го запържваме в тенджера под налягане с малко олио или зехтин. Прибавяме морковите и тиквата, почистени и нарязани на парчета. Разбъркваме 1-2 пъти, подправяме със сол и бял пипер, добавяме половин чашка вода и затваряме тенджерата. Като заври, оставяме още около 5 минути и махаме от огъня.
Изстудяваме малко тенджерата под течаща студена вода, пасираме и сервираме.
Крем-супата се поднася топла и може да ѝ се добави малко сирене, кашкавал или сухарчета.

No hay comentarios:

Publicar un comentario