domingo, 9 de noviembre de 2014

RABO DE TORO / ТЕЛЕШКА ОПАШКА

















INGREDIENTES:

1,5 kg rabo de vacuno
1 cebolla mediana
2-3 dientes de ajo
1 puerro
2 zanahorias
1 pimiento morrón verde
1 pimiento choricero
1 onza de chocolate negro
1 vasito vino blanco
1 vasito vino tinto
sal, pimienta negra, laurel, aceite, agua, harina


PREPARACIÓN:

Lavamos, sazonamos y enharinamos la carne. La doramos por todos lados en una sarten con el aceite y reservamos en una olla a presión.
En el mismo aceite echamos primero los ajos fileteados, las zanahorias cortadas en rodajas y 1-2 hojas de laurel.
Rehogamos un par de minutos y añadimos el resto de verduras, también troceadas (no hace falta rehidratar el pimiento choricero). Sazonamos y sofreímos durante unos minutos.
Echamos las verduras sobre la carne, añadimos el chocolate negro, pimienta negra, el vino y agua hasta cubrir. Removemos y cerramos la tapa. Cocinamos unos 50 minutos desde que empiece a echar el vapor.
Pasado el tiempo, podemos enfriar la olla debajo del grifo de agua fría para abrir más rápido. Sacamos la carne y el laurel, trituramos las verduras y devolvemos la carne a la olla. Listo para servir. Queda genial acompañado de patatas fritas :)



ПРОДУКТИ:

1,5 кг телешка опашка
1 средно голяма глава лук
2-3 скилидки чесън
1 праз лук
2 моркова
1 зелена чушка
1 суха червена чушка
1 блокче черен шоколад
1 малка чаша бяло вино
1 малка чаша червено вино
сол, черен пипер, дафинов лист, олио, вода, брашно


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измиваме, посоляваме месото и овалваме в брашно. Запържваме от всички страни в тиган с малко повече от половин чаена чаша олио. Отделяме месото в тенджера под налягане.
В същото олио запържваме за 2-3 минути нарязания на филийки чесън, морковите - на кръгчета, и 1-2 дафинови листа. Добавяме останалите зеленчуци, също нарязани (няма нужда да се накисва сухата чушка във вода). Посоляваме и запържваме за няколко минути.
Прибавяме зеленчуците към месото, добавяме черния шоколад, черния пипер, виното и доливаме вода докато покрие. Разбъркваме и затваряме капака. Варим около 50 минути след като започне да изпуска пара.
След изтичане на определеното време, за да отворим по-бързо тенджерата под налягане, може да я изстудим под течаща студена вода. Изваждаме месото и дафиновия лист, пасираме зеленчуците и връщаме месото в тенджерата. Готово за сервиране. Получава се страхотно с гарнитура от пържени картофи :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario