INGREDIENTES (para unos 18 crepes):
4 huevos
1 taza de leche (300 ml)
2 tazas de agua
13 cucharadas de harina, bien colmadas
3 cucharadas aceite de girasol
1 pizca de sal y otra de azúcar
PREPARACIÓN:
En un bol batimos muy bien los huevos. Añadimos los demás ingredientes y volvemos a batir hasta obtener una mezcla homogénea y bastante líquida.
Cocinamos los crepes a fuego moderado, en una sartén antiadherente (yo os recomiendo usar una de cerámica), previamente calentada. No hace falta engrasar la sartén dado que la mezcla contiene aceite. Echamos medio cucharón de la mezcla, moviendo la sartén de manera que todo el fondo quede cubierto. Cuando los bordes del crepe empiecen a despegarse, tenemos que darle la vuelta sirviéndonos de una cuchara plana de madera o una espátula. Una vez cocinado por los dos lados, rellenamos a gusto y
enrollamos.
Mis rellenos preferidos - pechuga de pavo y queso rallado, mermelada o nutella con plátanos y nata montada ;)
ПРОДУКТИ (за около 18 палачинки):
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко (300 мл)
2 ч.ч. вода
13 препълнени с.л. брашно
3 с.л. олио
щипка сол
щипка захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа разбиваме яйцата докато станат на пяна. Прибавяме останалите продукти и отново разбиваме - трябва да се получи доста течна смес.
Печем палачинките в добре нагрят незалепващ тиган (препоръчвам с керамично покритие), на умерен огън и без мазнина, тъй като сместа съдържа олио. Сипваме около половин черпак от сместа, движейки тигана така, че да покрием дъното. Когато палачинката е готова от едната страна, краищата ѝ започват да се отлепват - значи е време да я обърнете с помощта на плоска дървена лъжица или шпатула.
Като се изпече и от двете страни, слагаме плънка по желание и навиваме на руло.
Някои от любимите ми плънки - шунка c настърган кашкавал, конфитюр или Нутела с банани и сметана ;)
No hay comentarios:
Publicar un comentario