jueves, 29 de mayo de 2014
CHAMPIÑONES RELLENOS / ПЪЛНЕНИ ГЪБИ
Los champiñones combinan muy bien casi con todo, así que se pueden rellenar de mil maneras.
Aquí os dejo una idea, contadme las vuestras ;)
INGREDIENTES:
1 kg champiñones grandes
1 puerro
200 g carne picada
50-60 g mantequilla
100 g queso rallado
sal, orégano, pimienta negra
PREPARACIÓN:
Lavamos los champiñones, quitamos los pies y ponemos los sombreros en una fuente de horno grande.
Picamos el puerro y parte de los pies de los champiñones y rehogamos en la mantequilla. Añadimos sal, pimienta negra, orégano, un poco de agua y la carne picada. Removemos bien y rehogamos unos 10 minutos.
Ponemos un poco de relleno en cada sombrero y cubrimos de queso rallado. Para que no se arruguen los champiñones podemos echar un vaso de agua caliente en el fondo de la fuente. Horneamos a 220 grados durante 20-30 minutos.
Гъбите се съчетават добре с почти всичко, така че могат да се напълнят по хиляди начини.
Тук ви давам една идея, разкажете ми вашите ;)
ПРОДУКТИ:
1 кг големи печурки
1 стрък праз
200 г кайма
50-60 г масло
100 г настърган кашкавал
сол, риган, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме гъбите, отделяме пънчетата и нареждаме шапчиците в голяма тава.
Нарязваме праза и част от пънчетата на ситно и ги запържваме в маслото. Добавяме
сол, черен пипер, риган, малко вода и каймата. Разбъркваме добре и задушаваме
за 10-ина минути.
Слагаме по малко от сместа във всяка гъба и поръсваме с настърган кашкавал.
За да не се набръчкват гъбите, може да се налее чаша топла вода в тавата. Пекат се
на 220 градуса около 20-30 минути.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Здравей, Мая! Идеята ти наистина ми дойде точно навреме, от килера ми надничат едни такива красавици :) И плънката е много хубава, но ще импровизирам!
ResponderEliminarУспешен ден!
Благодаря, Таня :) стискам палци за успешна импровизация и се надявам после да кажеш и твоя вариант за плънка ;)
ResponderEliminar