miércoles, 2 de septiembre de 2015

FLAN DE PLATANO Y LECHE CONDENSADA / КРЕМ-КАРАМЕЛ С БАНАН И КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО

















INGREDIENTES:

4 huevos
1 bote pequeño de leche condensada (370-400 g)
1-2 plátanos maduros
1/2 litro de agua
3-4 cucharadas de azúcar
unas gotas de aroma de vainilla


PREPARACIÓN:

En un cazo calentamos el azúcar hasta fundirlo, a fuego no muy fuerte para no quemarlo y removiendo de vez en cuando. Una vez fundido lo echamos en la flanera o el molde que tengamos, repartiéndolo bien por el fondo y los laterales. Dejamos enfriar.
En otro cazo, o en el mismo, según os parezca, ponemos a hervir unos minutos el agua y la leche condensada con unas gotitas de vainilla.
Mientras, batimos bien los huevos, les añadimos los plátanos triturados y volvemos a batir. Agregamos también la mezcla de leche poco a poco y removiendo constantemente. Batimos una vez más hasta homogeneidad y vertemos en el molde caramelizado. Horneamos 40-45 minutos a baño maría y con el horno precalentado a 180-190 grados. De todas formas, a partir del minuto 35 podéis ir pinchando con un palillo para ver si ya está listo.
Dejamos enfriar bien el flan y desmoldamos.



ПРОДУКТИ:

4 яйца
370-400 гр кондензирано мляко
1-2 добре узрели банана
1/2 л вода
3-4 с.л. захар
1 ванилия или няколко капки ванилов аромат


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В малка тенджерка затопляме захарта докато се стопи, като разбъркваме от време на време и на не много силен огън, за да не загори. Като се разтопи, я изсипваме в предварително приготвена форма, разпределяйки я добре по дъното и стените. Оставяме да изстине.
В друга тенджерка - а може и в същата, както ви харесва - слагаме да поври няколко минути водата с кондензираното мляко и ванилията.
Междувременно разбиваме добре яйцата, прибавяме смлените в блендер банани и отново разбиваме. Добавяме също млечната смес, малко по малко и при непрекъснато разбъркване. Разбиваме още веднъж до хомогенност и изсипваме в карамелизираната форма. Печем 40-45 минути на водна баня в предварително загрята на 180-190 градуса фурна. За всеки случай, след около 35 минути можете да започнете да проверявате с клечка за зъби дали е готов.
Изстудяваме много добре преди да извадим от формата.

No hay comentarios:

Publicar un comentario