domingo, 26 de enero de 2014

CAZUELA DE POLLO, CHAMPIÑONES Y PIÑA / ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С АНАНАС И ГЪБИ

















Últimamente tengo ganas de experimentar platos con piña. Y dado que ayer teníamos invitados y tenía previsto hacer el cerdo con piña, decidí probar también con pollo, pero que fuera algo distinto. El resultado nos gustó a todos, incluso a mis hijas, que son bastante duras en el papel de jurado :)


INGREDIENTES:

4-5 contramuslos de pollo deshuesados
1 cebolla
300 g champiñones frescos fileteados
1 trozo de piña
1/2 vaso de vino blanco
1 cucharada de harina
aceite, sal, pimienta blanca y pimentón

PREPARACIÓN:

Cortamos la carne en bocados y freímos en una cazuela con un poco de aceite. Cuando esté casi hecha, añadimos la cebolla troceada, los champiñones, sal y pimienta blanca. Regamos con el vino, removemos y rehogamos durante unos 10 minutos. Añadimos la piña troceada y dejamos cocer otros 10 minutos más.
En medio vaso de agua fría desleímos 1 cucharada de harina y añadimos a la cazuela removiendo. Añadimos también el pimentón, removemos y dejamos hervir 4-5 minutos.
Espero que a vosotros también os guste ;)



Напоследък ми се експериментира с ананас. И понеже вчера имахме гости и бях предвидила да правя свинското с ананас, реших да пробвам и с пиле, но да е малко по-различно. Резултатът се хареса на всички, дори и на дъщерите ми, които са доста взискателно жури :)


ПРОДУКТИ:

4-5 обезкостени пилешки плешки
1 глава лук
300 гр пресни гъби, нарязани на филийки
парче ананас
1/2 чаша бяло вино
1 с.л. брашно
олио, сол, червен и бял пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в тенджера с малко олио. Когато е почти готово, добавяме нарязания лук, гъбите, сол и бял пипер. Поливаме с виното, разбъркваме и задушаваме под капак около 10 минути. Добавяменарязания на малки парчета ананас и оставяме да ври още 10-ина минути.
В половин чаша студена вода разтваряме 1 лъжица брашно и изсипваме в тенждерата при непрекъснато бъркане. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и оставяме да поври още 4-5 минути.
Надявам се и на вас да ви хареса ;)

2 comentarios:

  1. права беше.... хареса ми... с Крис много скоро ще го опитаме....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. браво, кажете после как ви се струва :*

      Eliminar