miércoles, 22 de enero de 2014

CREMA DE VERDURAS / ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ-СУПА

















Hoy os propongo una riquísima crema de verduras que además
es muy fácil de hacer.


INGREDIENTES:

1 puerro
2 patatas medianas
1 zanahoria grande o 2 pequeñas
1 taza de judías verdes congeladas
1 1/2 taza de guisantes congelados
5-6 alcachofas mini congeladas
medio calabacín
aceite, sal, pimienta negra

PREPARACIÓN:

Troceamos el puerro y lo freímos en una cazuela con 3 o 4 cucharadas de aceite.
Pasados un par de minutos, añadimos las patatas, cortadas en dados, y sofreímos
unos minutos más. Salpimentamos, cubrimos de agua, añadimos la zanahoria
troceada y tapamos. En cuanto hierva, añadimos el resto de verduras (no es necesario
descongelar) y volvemos a tapar. Si os parece que lleva poca agua, no os preocupéis,
las verduras congeladas sueltan bastante.
Cuando vuelva a hervir, dejamos cocer unos 10 minutos más. Retiramos del fuego
y dejamos reposar otros 10 minutos. Trituramos y emplatamos.
Si después de triturar queréis espesar la crema, podéis añadir unas cucharadas
de puré de patatas de sobre ;)
Se puede servir tal cual o echando por encima unos taquitos de jamón, algo de queso
o unos picatostes de pan.


Днес ви предлагам една зеленчукова крем-супа, която е и много лесна
за приготвяне.

ПРОДУКТИ:

1 стрък праз
2 средно големи картофа
1 голям морков или 2 малки
1 ч.ч. замразен зелен боб
1 1/2 ч.ч. замразен грах
5-6 артишока мини замразени
половин тиквичка
олио, сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме праза и го запържваме в тенджера с 3-4 с.л. олио. След около
2-3 минути добавяме нарязаните на кубчета картофи и запържваме за още
няколко минути. Слагаме сол и черен пипер, сипваме малко вода, колкото
да ги покрие и добавяме нарязания морков. Похлупваме. Като заври, слагаме
и останалите зеленчуци (не е необходимо да ги размразяваме) и отново
похлупваме. Ако ви се струва, че водата е малко, не се притеснявайте -
замразените зеленчуци ще пуснат достатъчно.
След като отново заври, оставяме да се вари още около 10 минути и махаме от
огъня. Оставяме да почине 10-ина минути, пасираме и сервираме.
Ако след като сте пасирали, искате да сгъстите крем-супата, можете да
добавите няколко лъжици картофено пюре на прах ;)
Крем-супата може да се сервира както си е, или добавяйки малко нарязан на
ситно хамон (сушен свински бут), сирене, кашкавал или сухари.

2 comentarios:

  1. тази супа е страхотна... като дойда пак ще направим....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. непременно, вкъщи вече е задължителна поне веднъж седмично :)

      Eliminar